Izjava o zaštiti privatnosti

Opći uvjeti

Pitanja zaštite podataka i sigurnosti informacija predstavljaju osnovu za stabilne i uspješne odnose s kupcima te su od velike važnosti za Ringer GmbH.

Ova izjava opisuje kako Ringer GmbH obrađuje vaše podatke u vezi s ovom internetskom stranicom.

Prilikom rukovanja osobnim podacima, Ringer GmbH poštuje sve odredbe trenutno važeće inačice Zakona o zaštiti osobnih podataka i Zakona o telekomunikacijama. Osim toga, Ringer GmbH poduzeo je sve tehničke i organizacijske mjere potrebne za primjerenu zaštitu podataka unutar vlastitog područja odgovornosti.

Ringer GmbH obvezuje se poštivati odredbe Zakona o zaštiti osobnih podataka, ali neće biti odgovoran ako treće strane, unatoč poduzetim sigurnosnim mjerama, svejedno uspiju pristupiti podacima i informacijama na nezakonit način.

Svrha obrade osobnih podataka

Vaši osobni podaci obrađivat će se samo u sljedeće svrhe u smislu čl. 6. st. 1. Opće uredbe o zaštiti podataka:

  • odgovaranje na vaše upite,
  • obrada naloga.

Nadalje, vaši će se osobni podaci pohranjivati samo onoliko dugo koliko je potrebno za postizanje ovih ciljeva ili u okviru zakonskih razdoblja čuvanja.

Ako je za zakonitu obradu vaših podataka potreban pristanak, pribavit ćemo vaš izričiti pristanak prije obrade.

Podaci koje obrađuje Ringer oplate i skele d.o.o.:

Ringer oplate i skele d.o.o. prikupit će sljedeće podatke kada posjetite ovu internetsku stranicu:

  • Sve informacije pružene u sklopu popunjavanja obrasca za kontakt/registracije na internetskoj stranici.

Ovi se podaci procjenjuju u statističke svrhe kako bismo mogli optimizirati naše ponude na internetskoj stranici tvrtke Ringer GmbH. Osim toga, ti će se podaci čuvati tijekom razdoblja od tri mjeseca, pod uvjetom da ne postoji proturječna zakonska obveza čuvanja. Istovremeno, podaci se mogu čuvati dulje vrijeme ako je to potrebno za istraživanje napada na internetskoj stranici. Podaci koje obrađujemo neće se prosljeđivati primateljima u trećim zemljama ili međunarodnim organizacijama.

Kolačići

Upotrebljavamo takozvane „kolačiće“ kako biste internetsku stranicu tvrtke Ringer oplate i skele d.o.o. mogli upotrebljavati bez ograničenja. Kolačići su male datoteke koje omogućavaju prepoznavanje korisnika i analizu uporabe naše internetske stranice. U tim je datotekama pohranjen nasumično generirani jedinstveni identifikacijski broj. Kolačić također sadrži informacije o svom podrijetlu i razdoblju pohrane. Kolačići ne mogu pristupiti, čitati ili mijenjati bilo koje druge podatke na vašem računalu.

Kolačići koje je postavio Ringer oplate i skele d.o.o. ne predstavljaju rizik za računalni sustav korisnika jer ne uzrokuju nikakvu štetu i ne sadrže viruse ili slično. Većina kolačića na ovoj internetskoj stranici briše se automatski (kolačići sesije).

Uporaba kolačića može se spriječiti podešavanjem odgovarajućih postavki preglednika. Ako vaš preglednik podržava tehnologiju „DoNotTrack“, a vi ste je aktivirali, profil uporabe vezan uz vaš posjet neće biti kreiran. Imajte na umu da će blokiranje ili brisanje kolačića negativno utjecati na vaše online iskustvo i spriječiti vas da u potpunosti koristite ovu internetsku stranicu.

Google Analytics

Ova internetska stranica upotrebljava Google Analytics, alat za analitiku internetske stranice koji pruža Google Inc, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD („Google“), kako bi našim posjetiteljima mogli pružiti ponude detaljno prilagođene njihovim zahtjevima. Google Analytics također upotrebljava takozvane kolačiće koji se pohranjuju na vaše računalo u svrhu analize internetske stranice. Podaci generirani ovim kolačićima o vašoj uporabi ove internetske stranice (uključujući vašu IP adresu) prenose se na Googleov poslužitelj i tamo pohranjuju. Vaša IP adresa automatski se skraćuje/anonimizira „anonimizacijom IP-a“ koja se upotrebljava na ovoj internetskoj stranici čim Google primi vašu IP adresu.

Na temelju tih podataka i u ime operatora internetske stranice, Google sastavlja izvješća o aktivnostima na stranici i drugim uslugama vezanim uz uporabu interneta za RINGER GmbH kako bi procijenio vašu uporabu internetske stranice i sastavio izvješća o aktivnostima na stranici.

Pohranjivanje kolačića možete spriječiti odabirom odgovarajućih postavki u vašem pregledniku. Nadalje, imate mogućnost sprečavanja prikupljanja ovih kolačića od strane alata Google Analytics preuzimanjem i instaliranjem dodatka za preglednik koji je dostupan na sljedećoj poveznici:http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de(alternativno, također možete kliknuti na Deaktiviraj Google Analytics). Za više informacija o Googleovim uvjetima korištenja i pravilima o privatnosti posjetite http://www.google.com/analytics/terms/de.html und https://www.google.de/intl/de/policies/.

Međutim, želimo naglasiti da deaktiviranjem kolačića i alata Google Analytics možda nećete moći koristiti sve funkcije ove internetske stranice u punoj mjeri.

Google Analytics također koristimo u svrhu statističke procjene za analizu podataka koje generiraju AdWords i kolačić DoubleClick. Ako ne želite pristati na navedeno, to možete spriječiti postavljanjem odgovarajućih postavki na poveznici http://www.google.com/settings/ads/onweb/?hl=de  

Uporabom ove internetske stranice korisnik pristaje na obradu osobnih podataka koje je Google prikupio na gore opisan način i u gore opisane svrhe.

 

Google Maps

Na našoj internetskoj stranici upotrebljavamo uslugu „Google Maps“ koju pruža Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD („Google“).

Kad god kliknete na „Google Maps“, Google postavlja kolačić za obradu korisničkih postavki i podataka svaki put kada se prikaže stranica na kojoj je „Google Maps“ integriran. Ovaj se kolačić u pravilu ne briše zatvaranjem preglednika, već istječe nakon određenog vremenskog razdoblja ako ga prethodno ne izbrišete ručno.

Ako ne pristanete na navedenu obradu vaših podataka, imate mogućnost deaktiviranja usluge „Google Maps“ i na taj način sprječavanja prijenosa podataka Googleu. Da biste to učinili, morate deaktivirati funkciju JavaScript u vašem pregledniku. Međutim, želimo naglasiti da se u tom slučaju ili nećete moći koristiti uslugom „Google Maps“ ili ćete imati samo ograničen pristup.

Opseg i svrha ovog prikupljanja podataka, daljnja obrada i uporaba podataka od strane samog „Googlea“, kao i uporaba i podaci dobiveni putem usluge „Google Maps“ nalaze se u Googleovoj Obavijesti o privatnosti i Uvjetima korištenja na

​​​​​​ http://www.google.de/intl/de/policies/terms/regional.html ili https://www.google.com/intl/de_de/help/terms_maps.html 

Facebook dodaci („Like“ gumb)

Naša internetska stranica integrira dodatke društvene mreže Facebook, 1601 South California Avenue, Palo Alto, CA 94304, SAD. Facebook dodatke možete prepoznati po logotipu Facebook ili gumbu „Like“ („Sviđa mi se“) na našoj internetskoj stranici. Onemogućeni su prema zadanim postavkama i ne uspostavljaju automatsku vezu s Facebook poslužiteljima. Aktiviraju se samo jednim klikom na simbol dodatka. Ako sada želite koristiti Facebook dodatke, morate ih potvrditi tako što ćete ponovno kliknuti na njih. Tek tada podaci će se prenositi na Facebook. Facebook će potom biti obaviješten da ste posjetili našu internetsku stranicu s vašom IP adresom. Ako kliknete na Facebook gumb „Like“ dok ste prijavljeni na Facebook, možete stvoriti poveznice do sadržaja naših stranica na vašem Facebook profilu. To omogućuje Facebooku da vaš posjet našim stranicama poveže s vašim korisničkim računom. Želimo naglasiti da kao pružatelj usluga ovih stranica nemamo saznanja o sadržaju prenesenih podataka niti o njihovoj uporabi od strane Facebooka. Svrha prikupljanja podataka i daljnje informacije o ovoj temi potražite u Facebookovoj Politici privatnosti nahttp://dede.facebook.com/policy.php​​​​​​​

YouTube

YouTube videozapisi pohranjeni na „www.youtube.com“ ugrađeni su na našu internetsku stranicu i mogu se reproducirati izravno s naše internetske stranice. U tu svrhu koristimo opciju „proširenog načina zaštite podataka“ koju pruža YouTube, što znači da se nikakvi podaci o vama kao korisniku ne prenose na YouTube kad ne reproducirate videozapise. Tek kada reproducirate videozapise, YouTube kolačići se pohranjuju na vaše računalo i podaci se prenose YouTube operateru Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD („Google“). Ako reproducirate videozapise pohranjene na YouTubeu, Googleu će biti proslijeđeni barem sljedeći podaci: IP adresa i ID kolačića, određeni URL stranice koja je otvorena na našoj internetskoj stranici, postavke jezika preglednika, datum i vrijeme posjeta te identifikacija vašeg preglednika. Podaci se prenose bez obzira jeste li prijavljeni na YouTube putem korisničkog računa ili niste napravili korisnički račun. Ako ste prijavljeni, ti će podaci biti izravno povezani s vašim računom.

Ovu dodjelu možete spriječiti tako što ćete se odjaviti prije aktiviranja gumba za pokretanje. Google pohranjuje ove podatke u obliku profila korisnika i upotrebljava ih u svrhe oglašavanja, istraživanja tržišta i/ili osmišljavanja sadržaja svoje internetske stranice  usmjerenog na potražnju. Imate pravo prigovora na stvaranje ovih korisničkih profila te ga morate izravno uputiti Googleu kao operateru YouTubea. Google pruža dodatne informacije o YouTubeovoj Politici zaštite osobnih podataka na

www.google.at/intl/de/policies/privacy/. Reproduciranjem YouTube videozapisa pristajete na Googleovu obradu podataka. Ringer oplate i skele d.o.o. neće obrađivati ovdje navedene podatke.

Newsletter

Imate mogućnost pretplate na naš newsletter putem internetske stranice tvrtke Ringer GmbH. U tom nam je slučaju potrebna vaša adresa e-pošte i izjava da se slažete s primanjem newslettera. Kada se registrirate za naš newsletter, uz vašu e-adresu pohranit ćemo vašu IP adresu te datum i vrijeme vaše registracije. To s naše strane služi kao zaštita u slučaju da treća strana zloupotrijebi vašu adresu e-pošte i pretplati se na naš newsletter bez vašeg znanja.

Kako bismo vam pružili ciljane informacije, također na dobrovoljnoj osnovi bilježimo i obrađujemo vaše ime i prezime.

Pretplatu na newsletter možete otkazati u bilo kojem trenutku pritiskom na gumb „Otkaži pretplatu na newsletter“. Nakon toga odmah ćemo izbrisati vaše podatke vezane uz slanje newslettera.

Obrazac za kontakt

S tvrtkom Ringer GmbH možete stupiti u kontakt putem e-pošte i/ili obrasca za kontakt. U tom će se slučaju podaci koje navedete (ime, telefonski broj, adresa e-pošte, ulica, poštanski broj, grad, država) pohraniti u svrhu obrade vašeg upita. Neće se proslijediti trećim stranama.

Vaša prava u vezi s osobnim podacima

Imate pravo zatražiti sljedeće:

  • podatke (jesu li i koji su osobni podaci o vama pohranjeni),
  • ispravljanje, dodavanje ili brisanje (osobnih podataka koji su netočni ili nisu zakonito obrađeni),
  • ograničenje i prenosivost podataka,
  • opoziv i prigovor pod određenim okolnostima.

 

Pravo na brisanje bit će ograničeno samo u onoj mjeri u kojoj možemo odgoditi brisanje zbog zakonskog razdoblja zadržavanja i/ili kako bismo zaštitili naše zahtjeve. Nadalje, imate pravo podnijeti žalbu nadležnom tijelu ako obrada vaših podataka krši zakon o zaštiti osobnih podataka ili su vaša prava na zaštitu osobnih podataka prekršena na bilo koji drugi način.

Kontakt

Vaše nam je povjerenje osobito važno. Ako imate dodatnih pitanja o zaštiti osobnih podataka u vezi s tvrtkom Ringer GmbH, slobodno nas kontaktirajte putem sljedećih opcija za kontakt:

RINGER oplate i skele d.o.o.

Dubrovčan 3b
49214 Veliko Trgovišće
info@ringer.hr

T +385 49 20 66 71

Želimo naglasiti da uporaba ove internetske stranice zahtijeva poštivanje autorskih prava, prava na ime i zaštitni znak, kao i drugih prava trećih strana. Dužni ste obvezati se da ćete se suzdržati od zlouporabe bilo kojeg sadržaja (osobito fotografija, videozapisa, tekstova i zaštitnih znakova).

Back to top